IMGP4848.jpg


Tänään aamu aloitetaan tällä: 1 Zantag tabletti puoleen lasiin vettä -> Juo se -> Maistuu muuten ihan hirveälle. Saa mieleen muiston siitä, kun menin pienenä laktoosi-rasitus kokeeseen (jeb, yksi elämäni kammoisin kokemus) jossa piti juoda samantyylistä litkua itku silmässä. Eilen mieheni aiheutti vielä nostalgisemman tunteen pintaan, kun hän tuli vierelle hokemaan "juo, juo, juo, ei voi kestää noin kauaa" Siis tismalleen samat sanat, mitkä hoitaja sanoi laktoosi-rasitus kokeessa :D  Pakko oli kertoa tästä kokemuksesta miehelleni. Silloin se hoputtaminen aiheutti paniikkia, nyt se nauratti. No hard feelings! Tarjosin miehelleni maistiaisia zantagista, eihän se tietenkään maistunut hyvälle :P 

Zantagin kaverina otan 6tablettia sisäistä Prednisolon Alternova. Kuuri menee näin: 8tablettia aamuisin 4päivää, 6tablettia 2päivää, 4tablettia 2päivää, 2tablettia 1päivä.  Nyt ollaan menossa päivä nro.5, Zantang alkaa mennä jo 5minuutissa alas, ei maistu niin pahalle. Minulla on maito-allergia ja huomasin juuri, että sisäinen kortsoni sisältää laktoosia. Kerroin tästä lääkärilleni ja ilmeisesti tämä Zantag tekee suojaavan kalvon mahaani.

Tässä on kuitenkin se oikea aamiainen ;) Minulla on maito-allergia, ruis- ja kaura-allergia. Joten maidottomilla tuotteilla mennään ja leipänä menee vehnäleipä paahdettuna. Keliakia on testattu verikokeella ja todettu negatiiviseksi.

IMGP4850.jpg

Se mikä minua vaivaa, niin ei tiedetä. 

Vaiva alkoi ihan normaalilla pään kutinalla syksyllä. Ajattelin, että talvi tekee tulojaan hiuspohja kuivuu. Vaihdoin hiustuotteita. Välillä hiukset ja pää tuntui hyvältä. Sitten alkoi flunssa kierre. Viikon olin kipeänä, viikon terveenä. Varasimme lomamatkan parin ystävän kanssa, oloni oli hyvä. Kunnes tuli lähtö lomalle, reissu meni itsellä kuumeisella ololla, mutta yritin nauttia lomasta siitä huolimatta. Kotiin päästyämme sanoin miehelleni, että reissu oli ehkä voimia viemämpi kuin rentouttava.

Päätimme varata kahdenkeskeisen loman. Oloni oli jälleen hyvä. Kun pääsimme hotelliin niin, minulle nousi kova kuume ja ensimmäinen päivä ja yö meni nukkuessa. Loppu loma meni sumussa, mutta yritin taas pitää siitä huolimatta hauskaa, entä kuin voivotella ja pilata toisenkin fiiliksen. Mieheni kyllä ymmärsi minua ja sanoi, että voimme olla hotellillakin vaan. Voinnin mukaan ja iisisti vietimme loman loppuun. Kun flunssa kierre loppui, päätin hemmotella itseäni ja pidin kauneusillan. Värjäsin hiukset ja kulmat/ripset, kasvonaamion laitoin. Homma oli ihan ok, kasvonaamion jälkeen kasvojen iho punoitti hieman.

Tästä kuukausi eteenpäin päänkutina räjähti totaalisesti. Hiukset kuivahti sähköiseksi ja takkuisiksi. Hiuksia lähti tupoittain. Päänahkaan tuli pieniä rupeja. Sain ajan kiirehoitajalle, joka otti bakteerinäytteen päänahasta ja varasi ajan ihon lapputesteihin. Staphylococceus aureus siellä piti juhlia. Tähän sain Kefexin antibiootti kuurin. Pari päivää meni ihan ok.

Sitten kävikin niin, että yhdessä yössä päänahkani suli pois 1/4 alueelta. Otsaan, kulmiin, nenän ja suun alueelle tuli kristallimaista/korallimaista puna-valkeaa ihottumaa. Suupielet halkesi. Rintakehällä ja samalla kohtaa selkäpuolella oli kipeitä finni paukamia. Ihottuma koko kropassa villiintyi ja olo oli kuin nokkoskylvyssä käynneellä. Kämmeniin tuli 1mmx1mm rakkuloita, mikä todella läheltä katsottuna näytti minihunajakennolta. Päänahasta vuoti kudosnestettä aina kun söi tai joi. Korvat kutisi ihan mielettömästi ja niskat oli hurjan kipeät. Yritin päästä päivystykseen soittamalla pika-apua. Minua ei otettu vastaan, mutta epäiltiin allergista reaktiota ja puhelimitse määrättiin Atarax antihistamiinia 25mg ja buranaa. How did i feel?

chilli_83626914_127434c.jpg

A-surrealist-drawing-by-C%C4%83t%C4%83li

Päätin varata ajan ihotautilääkärille yksityiselle. Pari päivää jouduin odottamaan kipeän päänahan ja kutinan kanssa. Yöt oli tuskaista yrittää saada unta ja olla raapimatta. Yksityiselle kun pääsin ja minuutin siinä olin istunut, niin lääkäri totesi pahan follikuliitin. Epäili hiustenvärjäystä. Sain uuden Kefexin antibioottikuurin, erilaisia voiteita ja pesuaineita määrättiin. Sitten alkoi armoton pesu ja rasvauskuuri. Päänahka parani 4päivässä niin, että pystyin jo harjaamaan hiuksia. Oireet väheni ja alkoi parantua. Piti käydä uudelleen näyttämässä lääkärille ihoa ja hän kirjoitti edistyspaperit. 

Mutta mitäs vielä.. Pari päivää tästä eteenpäin oireet alkoivat taas pahentua. Päätin itse lopettaa rasvojen ja saippuoiden käytön. Kun huomasin, että niiden käytön jälkeen kutina yltyy. Soitin uudelleen lääkäriin asiasta ja nyt sit mennään kortisonilla ja odotellaan sitä ihonlapputestausta. Lääkäri nosti kädet pystyyn ja sanoi, ettei osaa auttaa, ei voi määrätä muuta. Suositteli olla käyttämättä saippuoita ja rasvoja, ainut millä voi pestä itseä on vesi ja suolasaippua. Ei naurata! 

Pari päivää sitten erehdyin kokeilemaan kookosöljyä kosteusvoiteena, virhe! Kutina oli niin kamala, että piti mennä suihkuun hetkeksi aikaa seisomaan. Tämä aiheutti seuraavana aamuna kasvojen turvotusta ja silmät olivat kipeät koko päivän.

Eilen kävin pelkässä vesisuihkussa. Kainaloihin laitoin suolasaippuaa, mutta muuten oli ihan pelkkä vesihuuhtelu. Tällä hetkellä raapimani ruvet ja ihottumat ovat alkaneet arpeutua. Enää ei kutise niin paljoa. Välillä tulee kutina kohtauksia, mutta kun malttaa vaan olla raapimatta. Ihoni on pölyinen kuivuudesta, joten kokeilin Xyliderm ihogeeliä vain käsivarsille. Muualle en ole tohtinut vielä kokeilla. Kiva pintakosteus tuli iholle ja pöly lähti, mutta tunnen kuinka kuiva ihoni oikeasti on syvemmältä. 

Fiilikset on menneet laidasta laitaan, super-hyvä-fiiliksestä -> itku-potku-raivareihin. Nyt viimepäivinä olen päättänyt, että yritän olla positiivisempi. Oma asenne ja käytökseni vaikuttaa myös ympärillä oleviin ihmisiin. Kiitollinen olen niille jotka jaksavat minua päivittäin angstailustani huolimatta. En voi tietää kauanko joudun olemaan vaivoissani, sitä en voi muuttaa mutta omaan asenteeseen voin vaikuttaa :)