Eilisen päivän supertuntemukset :)  

 

GalleryComics_1920x1080_20150429_WonderW

 

Eilen sain postissa tilaamiani neulelankoja. Pari kerää tarvitsin lisää, joten menin lankakauppaan täydentämään. Löysin tosi hyvät langat ja alennustakin tuli. Voin seuraavana blogi-aiheena kirjoittaa näistä neulontajutuista :)

Hain leipätarvikkeet ja leivoin kohtuu hyvän leivän (onnistuin aika hyvin siinä). Söin tosi hyvää kasvis-nakkikeittoa minkä eilen tein. Virkkasin, mitä en ole ennen tehnyt. Muutama päivä on menty tässä muutenkin hyvällä mielellä. Kortisooni loppui ja olotilat on jääny siihen vaiheeseen. Kutina ei ole mennyt ohi, mutta ei ole pahentunut. Pahimmat kutina alueet mulla on säärissä, hartioilla ja päänahassa tällähetkellä. Näppylät ovat kuin hyttysen piston jälkeen, hieman kohonnut paukama mikä kutisee.

 

Sain pari päivää sitten postissa mangovoin ja karitevoin. Tilasin voit n.viikko sitten Pieni tuoksukaupasta. Linkki verkkosivuille -> http://www.paperiarkki.net/zencart/

 

 Iho oli superkuiva, pölyinen.

dry-skin-humidifier-400.jpg

 

images.jpg

 

 

Hetken arvoin mielessä, että kumpaa lähden kokeilemaan. Onneksi kokeilin käsiin ensin, enkä suoraan mennyt iholle levittämään. Voit on koostumukseltaan, kuin hieman sulanutta kynttilämassaa/ vahamaista. Kokeilin karitevoita vasempaan kämmeneen ja mangovoita oikeaan kämmeneen. Puolituntia siinä odottelin ja vasempaan kämmenpohjaan tuli kova kutina. Pesin kädet suolasaippualla ja kutina rauhottui.

Joten mangovoin kokeilu alkakoon. Yritin sulattaa mangovoita kämmenissä, mikä oli nihkeää ja hidasta hommaa. Ei tuu mitään, pakko olla helpompi keino. Sitten muistin, että minulla on tuoksuöljykynttilä-alusta. Laitoin amerikanpastillin verran mangovoita sulamaan lasi-alustaan. Kun pala oli puoliksi sulanut otin sen pois. Muuten olisi tullut kiehuvan kuumaa voista, en halua palovammoja tms. Laitoin lasialustan uudelleen lämpenemään, kun voi kovettui aika nopsaa samalla kun alusta jäähtyi. Voi oli helpompi ja nopeampi levittää.

 

Seuraavana aamuna oli mukava herätä kun oli pehmeä iho, eikä rutikuiva pölyinen. Mangovoi tuntuu kasvoillakin ihan hyvältä. Pesen päivällä tai illalla suolasaippualla ja sitten laitan mangovoita. Aamulla riittää pelkkä vedellä huuhtelu. Silti kaipaan kosteusvoiteen ominaisuuksia, jotka tuntuu kosteuttavan syvemmältä. Vaikka iho tuntuikin hyvältä, niin silti on kuivuuden tunne. Mangovoi kuitenkin toi edistystä iholle. Vasemman käden kämmenpohjaan oli tullut millinkokoisia rakkoja taas. Tosin vaan 7kappaletta (eikä sata, niinkuin viimeksi iho yltyi siihen pisteeseen). Tämä varmaan johtui karitevoin kokeilusta.

 

 

IMGP4986.jpg

IMGP4984.jpg

 

Oliivisaippuan käyttöä olen vähentänyt, sillä se tuntui yllyttävän kutinaa. Käytän sitä vain kainaloihin. Viimeksi tukan pesussa vaahdotin mikrokuituliinan oliivisaippuaan ja puristelin vaahdon hiuksiin. Toivoin tämän pesevän hellävaraisesti päänahkaa/hiuksia. Ei ollut hyvä idea. Aiheutti kutinaa ja pientä näppylää. Olen pessyt pelkällä vedellä päätä ja päänahka on todella rasvainen. Oliivisaippua ei ollut minusta hyvä itselleni. Päänahka alkoi tuntua jo vahamaiselta ja tuoksu alkoi olla aika ällö. Joten pakkohan mun on keksiä jotain tähän!! Saippuaa on turha kokeilla, kun mikään ei auta. Joten lähdin googlailemaan pesuvinkkejä ilman saippuaa.

 

Tein kokeilu coctailin: sitruuna-esanssia, soodaa, suolaa ja vettä purkkiin. Tää oli ihan hyvä mix, mutta laitoin aika varovaiset mittasuhteet pulloon. Rasvaisuus ja vahamaisuus päästä lähti aika hyvin, mutta vielä on vahamainen tunne päänahassa. Huuhteluksi pulloon valutin suodatinpussin läpi kanelia ja vettä. Lisäsin hieman omenaviinietikkaa. Mieheni kommentoi, että kylppärissä tuoksuu leivonta/kanelipulla. Ajatus saa hieman hämilleen, kun menet vessaan ja siellä tuoksuukin keittiö :D

 

Pikku-hiljaa alan olla epätoivoinen tämän saippuattomuuden vuoksi, mutta minkäs teet.. Kun iho kiukuttelee, niin sitten se kiukuttelee. Olen jopa miettinyt epätoivoisuudessani ostavan mäntysuopaa ja kokeilla sillä pesemistä. Saunaankin olisi jo mahtavaa mennä, tässä ainaki kuukausi jo oltu ilman. Vielä 11päivää ihonlapputestauksiin. Tosin olen miettinyt, että kun minulla on iho tulehdus tilassa, niin voiko lapputestaus antaa luotettavan tuloksen?

 

think-out-loud-2.jpg

 

 

Siemenleipä alkoi olla lopussa. Mietin mitä voisin tehdä paremmin leivän koostumuksen kanssa, että se olisi kuohkeampaa. Päätin korvata viimereseptin mantelijauhon kvinoalla. Halusin tehdä leivän leipävuokassa.

 

Tässä punajuuri-siemen-kvinoaleipä resepti:

 

2 punajuurta

3,5dl siemensekoitusta (kurpitsan- pinjan- seesamin- ja auringonkukansiemeniä)

2 rkl chia-siemeniä

2 dl kuivamitta kvinoa

2 rkl psyllium

2 kananmunaa

suolaa

2dl vettä

 

IMGP5023.jpg

 

 

Kvinoa 2dl → 4dl vettä kiehumaan 15min. Laitoin siemenet, chian ja psylliumin soseutuskulhoon ja annoin sauvasekoittimen tehdä työnsä. Raastoin punajuuren isoon kulhoon, johon lisäsin siemenjauhon ja suolan. Lisäsin keitetyn kvinoan. Sekoitin kaikki huolella. Lisäsin kananmunat. Sekoitin hyvin. Lisäsin veden ja taas hyvin sekoitus.Vuokan voitelin kasvisvoilla ja viimehetkellä päätin käyttää vielä lisäksi valkosipuli-oliiviöljyä voiteluun. Uuni 180c ja 55min. Kumosin leivän ritilälle, jossa leivinpaperi. Takaisin uuniin 10min. 

 

 

IMGP5024.jpg

 

Tässä taikina vuokaan laitettuna ennen paistoa. 

Ja valmiina! Voila!

 

IMGP5029.jpg

 

Tämän leivän koostumuksesta tykkäsin enemmän, entä kuin edellisestä leivästä. Mutta leipä jäi hieman kosteaksi ja lötköksi. Joten ensi kerralla voisin ehkä veden määrää vähentää 0,5-1 desillä ja ei olisi haitaksi enemmän punajuurta. Tai pitää uunissa hiukan kauemman aikaa ilman vuokaa.