Mitä se sisältää?

 

Ehkä yksi turhauttavammista lauseista, mitä joudun toistamaan ja miettimään päivän aikana uudelleen ja uudelleen. Syömisten ja aineiden kanssa saa olla tarkkana.Varsinkin tällähetkellä kun on tämä mysteeri-kutka päällänsä. Kaupassa käydessä tässä 10vuoden aikana kun olet joka kerta lukenut incit/sisällön tuotteista, niin alkaa jo muistamaan hyvin mitä voit ostaa ja mitä et. Hyvä puoli siinä on, että joudut itse tekemään ruokasi alusta loppuun ja tiedät mitä se sisältää. Tuote-sisällön joudun kuitenkin aika-ajoin tarkistamaan niistä valmistuotteista, mitä vielä voin ostaa. Tuotteita kehitetään ja muunneellaan koko ajan.

0b5a76d68aa6730fb66ff5a3f2baa619.jpg

 

 

Muutama vuosi sitten olen ollut todella kiinnostunut kosmetiikasta, sisällöstä ja käytöstä. Olin oikea meikin suurkuluttaja, shoppailija ja testailija. Ripsarit, huulipunat ja luomivärit, niitä oli ja paljon. Kynsilakat oli kans mun heikko-kohta. Samaan aikaan kun kiinnostuin tutkimaan incejä, niin sitä myöten allergiani alkoivat paheta. Ripsarin käyttö alkoi olla haastavaa. Silmiä kutisi ja tikkuili. Mitä pidempään ripsari oli, sitä punaisemmaksi silmät menivät ja aamulla olivat turvoksissa. Silmätippoja käytin jonkin aikaa ja se helpotti. Huulipunaa/rasvaa käyttäessä suupielet halkesivat/rohtuivat pahasti, huulet liuskottuivat. Luomiväri alkoi kihelmöidä parilla viimeisellä käyttökerralla. Jossain vaiheessa mietin ripsienpidennyksiä, mut How about No! En ota riskiä, kyseessä ovat silmät. Meikin saa kuitenkin pestyä pois heti.

 

Äidiltäni sain lapun, johon hän oli kirjoittanut 5pahinta allergian aiheuttajaa (jostain syystä tämä lappu on painunut unholaan). Yksi niistä aineksista oli lampaanvilla. Samalla kun luin sanan lampaanvillan, päänsisäinen inci-sanakirja lähti pläräämään sanoja → Lanolin, Lanoliini, adaps lanae, lampaanvillarasva, lampaanvilla-alkoholi. Lanoliini on ”villarasva”, joka on kemiallisesti vahan kaltaista. Lanoliini auttaa lampaita karistamaan veden turkistaan. Se toimii lampaalla vesieristeisenä kerroksena.

Sitten aloin miettiä meikkejäni.. Aika monessa tuotteesta tätä löytyi → kaikki roskiin.

Palaan tähän lampaanvilla asiaan vielä myöhemmin, nimittäin lempiharrastukseni neulomisen parissa.. Josta joudun luopumaan, villan osalta.

 

Makeup-03.jpg

 

 

Aluksi täysin meikittömyys hermostutti, en ole ollut 15vuoteen ilman meikkiä ihmisten ilmoilla. Olo oli kuin nukkavierulla, en näytä miltään, hävetti lähteä ilman meikkiä yhtään mihinkään. Kiukuttelin miehellenikin asiasta, nyt hävettää tuo minä-kuva. Luonnollisuudessa ei ole mitään hävettävää. Vuoden ajan olen käyttänyt meikkiä tarpeenvaatiessa, esim: töissä tai juhlissa (kotoa poistuttaessa oikeastaan). Nyt olen ollut aivan täysin ilman meikkiä 1,5kk. Ajatusmaailmani meikkaamista kohtaan on muuttunut. Haluttaisi kyllä vielä meikata, edes kevyesti pientä ehostusta. Varovaisesti katselen/tarkkailen ihmisten kasvoja (esim.kaupassa käydessä), että onko meikkiä vai ei. Pahaa tällä en tarkoita, vaan olen kiinnittänyt huomiota luonnollisuuteen ja erilaisiin meikkeihin. Kasvot, ilmeet ja eleet, ovat itseasiassa parempia ilman meikkiä :) Kasvojen rypyt, naururypyt on ihania! Meikit ovat alkaneet jossain määrin inhottamaan. Liiallisessa luomivärin, ripsarin, huulipunan ja poskipunan combossa, kasvot näyttävät kamalalta. Välillä tulee mieleen, että varmaan itsekkin olen ollut ihan hirveissä meikeissä ja se on ollu niiiiiin freesii, et huh huh! Jokainen saa kuitenkin mielestäni olla juuri sellainen kuin itse haluaa, oli meikkiä tai ei.

 

 

keep-calm-and-go-natural-6.jpg

 

 

Nyt kun joudun olemaan ilman kosmetiikkaa ihonlapputestaukseen saakka, niin menen suolasaippualla ja vedellä. Ei kauheen helppoa näin aluksi olla ilman mitään. Ainut mitä oikeastaan kuitenkin kaipaan, on deodorantti. En ole kuitenkaan hikoilevaa tyyppiä onneksi. Suolasaippuaa voi käyttää myös deodoranttina, mutta itse en ole tykännyt käyttää sitä niin. Menen luomuna.

 

Ensin minulla oli käytössä merisuola-saippua: rypsiöljyä, merisuolaa ja kookosrasvaa. Ihan ok saippua, kutiava ja kuivattava minulle. Jostain syystä kookosrasva ei käy iholleni. Arvosanaksi annan 3/5.

Jotenka, lähdin uudelleen luomutuotekauppaan. Siellä aikani nuuskuttelin ja luin sisältöjä, löysin kaksi ehdokasta.

Sain myös allergista kutinaa kaulalle, haistaessani hamppu-teepuu saippuaa (incissä yllätys yllätys: lanoliini) Tähän väliin pakko sanoa, että ihania tuoksuja palasaippuoissa <3 

 

 

rgs.jpg

 

Kokeiluun lähti Oliva saippua: Oliiviöljy, vesi, mineraalisuola. Tuoksu ei ollut mikään huumaavan hyvä, mutta puhdas perus-saippuan haju. Iholle jäi miellyttävän pehmeä pinta, hiukan kuiva. Parempi ihontunne verrattuna merisuola saippuaan. Kasvoissa saippua tuntui illalla rasvaisena. Hiuksiin en uskaltanut vielä kokeilla. Arvosanaksi annan 4/5 

 

Kristallisuolasaippua: Himalajansuolaa. Puhdistaa ja desinfioi ihoa hellästi.. Tässä vaiheessa kannattaa tarkastaa onko haavoja missään, nimittäin kirvely on taattu! Saippuaksi en ajattele tätä vaan puhdistava kova palikka on parempi sana. En kauhean mieltynyt tähän mutta perus putsaa&kuivattaa ihon. Arvosana 3/5.

 

Ihon kuivuus on nyt inhottavaa, en millään saa kosteutettua ihoa. Veden juontia olen yrittänyt lisätä. Oikein kuivaksi kun iho menee, niin laitan todella ohkaisesti

Xyliderm geeliä: Aqua, Xylitol, Glycerin, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglyserin, Sodium Hydroxide.

Kämmenpohjista on onneksi parantuneet hunajakenno-rakkulat. Tilalla on kova-kuiva-halkeileva iho, minkä alta pilkistää uutta tervettä ihoa. Minusta tuo Oliva-saippua hieman kosteutti ihoa, kun suola sitä on kuivattanut. Tilasin yksi yö (nettishoppailen monesti yöllä tylsyyteen) luomu karitevoita ja mangovoita kokeeksi. 100g molempia maksoi 10e. Paketti on eilen lähtenyt tulemaan ja tässä nyt sitten odotellaan kokeiltavaksi. Toivottavasti olisi apua.

 

NoPoo!

Eilen kokeilin NoPoo-metodia. NoPoo -> ei paskaa -> siis ei shampoota, hiukset pestään soodalla ja etikalla. Lisätietoa Nopoo.sta saa hyvin googlettamalla. Aluksi epäilin (tai oikeastaan vieläkin), että pakko olla jotain internetin sisäpiiri läppää tää NoPoo. Kokeilen nyt kuitenkin tätä tekniikkaa ja ilmeisesti hiusten tottuminen käsittelyyn kestää. Pitää löytää omat sekoitus-suhteet ja käyttömenetelmät. Päänahka/hiusten juuret jäi aika rasvaiseksi mutta muuten hiukset ovat puhtaat ja rouheat, ei kovin sähköiset. Hiukset haisivat aluksi homeelle kosteana, sitten etikalle miedosti pyyhekuivana. Nyt hiukset tuoksuvat ihan ok.lle, ei millekkään, perus-itselle. Rasvaisuutta ja homeen tuoksua ajattelin johtuvan saippua/lääkerasvaus jäämistä. Ihme kyllä, kaapistani löytyi ruokasoodaa ja etikkaa. Merkillä en tiedä onko väliä, pitäisi varmaan käydä kaupassa lukemassa incit ;)

 

WP_20160419_12_14_18_Pro.jpg

 

Oman sekoitukseni tein näin:

1tl ruokasoodaa Ikean 100ml pulloon ja kylmään veteen

1tl omenaviinietikkaa Ikean 100ml pulloon ja kylmään veteen

 

Sekoittelin pullon sisältöä ja valutin päähän, annoin hetkisen vaikuttaa (minuutin?) ja huuhtelin haalealla vedellä. Ensi kerralla ajattelin kokeilla laittaa soodan lämpöseen veteen ja etikan kylmään veteen.