Ah, niin ihana harrastus kuin neulominen :)

Tosin minun harmikseni en hoksannut, että olen tosiaan lampaanvillalle allerginen. Aina ollu villahanskoja Novitan nallesta tehtynä. Pipot on ollu villapipoja. Villapeittokin minulla ollut. Sain lahjaksi pari vuotta sitten villapeiton ja makoillut sen alla sitten flunssaisena ja kuumeisena, enkä osannut yhdistää sen tulevan siitä peitosta. Neulominen alkoi olla melkoista tuskaa villalangoilla → käsiä alkoi kutista, henkeä ahdisti, haavoja tuli käsiin ja lopulta ne rakkorykelmät. Villalankoja säilytin sohvan vieressä, joten istuin lankojen vieressä joka päivä → henkeä ahdisti. Ei auttanut kun tehdä siivoustalkoo ja heittää kaikki pois. Pari viikkoa ennen villan hävitystä olin mattokaupoilla. Haaveilin suuresta villamatosta... ja ONNEKSI en ostanut villamattoa :D Nyt olisin pulassa, jos olisin kalliin villamaton ostanut ja sen olisi pitänyt heittää pois. Ei muuten ole halpoja nuo villamatot, varsinkaan suuret jonka olisin tarvinnut.  

 

Haaveilin -Ikean stockholm keltaisesta matosta 100%villaa, kude 100%puuvillaa.

              -Ikean Persisk mix matosta 100%villaa

stockholm-matto-kudottu-keltainen__01677

persisk-mix-matto-matala-nukka__0149906_

 

Lähdimme Ikeaan mieheni kanssa hakemaan mattoa. Matto-osastolla tuli sitten tunne, ettei kannata ostaa mattoa täältä.

Kotona olin innoissani katsonut jo ennakkoon mitä haluan, mutta paikanpäällä mikään matto ei kiinnostanut. Menimme siten Askoon. Se on toinen luottopaikkani, jos Ikeasta ei löydy. 

Askosta löysin Havanna-nukkamaton, mutta vain keltaisena. Mieheni ei tykännyt keltaisesta sävystä, minulle olisi mennyt. Myyjä sitten huomasi, että mattoa saa tilattua myös harmaana. Laitettiin samantien tilaukseen ja viikon päästä saimme sen. Matto on 100%Polypropeenia. Ja todella tyytyväinen olen ostokseeni :)

havanna_ma_vlha1.jpg

 

Tässä oli pois heitettävät langat :'( Pakkasin langat Ikean isoimpaan säkkiin ja pakastepussukoihin 2-3kerää per pussi. Olin siis ostanut ja haalinut itselle monta eri sukkaprojekteja, joita tekisin lahjaksi ja itselle. Nyt sain heittää hyvästit näille. Samoin lähti lahjaksi saatu villapeitto. Omia villasukkia kertyi pois heitettäväksi perusmarketti pussillisen verran. Langat ja peiton vein anopille, hän saa tehdä langoilla mitä haluaa. Harmittaa ihan vietavästi, kun olin tykästynyt 7-veljästä raita lankoihin. Uutena ihastuksena oli Opal ja Regia. Kaikki tilaukseni tein http://www.lankakamari.com/ verkkosivuilta. Suosittellen tuota verkkokauppaa lämpimästi niille, jotka ei ole villalle allergisia :)

 

Tilalle etsin tällaiset nettisivut: 

http://www.piikkopirta.net/ Tuolla on hyvä Katia-lanka valikoima. 

http://www.lankamaailma.fi/ Täältä olen kerennyt jo tilaamaan ekan erän lankoja. Hyvä ja nopea toimitus.

 

IMGP4870.jpg

 

Marketista löysin Novitan niitty langat :) Todella ihania ja pehmoisia lankoja. Olenkin ostanut jo neljää väriä ja kahdet sukat olen valmiiksi saanut niistä. Kulutukseltaan ei niin kauhean kestävät ole sukkana. Kiva neuloakkin, kun ei tule mitään terveysongelmia. Voin neuloa todella kauan yhtäkyytiä menemään. Yksi sukkapari tuli jo kahdessa päivässä, mitä ajallisesti kerkesin tehdä.  

IMGP4876.jpgIMGP4875.jpg

 

Ja tässä tulos! Kaksi kerää meni näihin ja vielä jäikin molemmista keristä himpun verran jäljelle. Varren tein risusydän mallilla, jonka ohjeen bongasin → http://risusydan.blogspot.fi/2011/11/ohje.html

 

Varren neuloin Knitpro Zing 3,5mm. Ihanat puikot nuo zingit, itse tykkään tehdä teräväkärkisellä puikolla kuviot neuleisiin. Perus oikeaa neuloin (jalkaosan) sitten 3,5mm Cubics sukkapuikoilla. Zingit on minun käsialalle perus oikeassa ja nurjassa liian löysää, siksi vaihdan Cubicseihin. Sukan kantapään tein ristiinvahvennetusti ja sukan kärjen tein sädekavennuksella. Mallikerta koostuu 6 silmukasta. Silmukoita minulla oli 12per puikko.  

 

IMGP4899.jpgIMGP4931.jpg

 

 

Toinen pari heti perään!! Niin innoissani olin :)

 

Varren tein räjähtävä helmineuleohjeella → http://villasukatmatkalaukussa.blogspot.fi/2013/11/voihan-rajahtava-helmineule-sis-ohje.html

 

Varren aloitin simpukkareunalla, ohjevideon löysin Youtubesta (video on saksankielinen) : https://www.youtube.com/watch?list=PLY1yBBJizsPBXdkVKzmXYrvGVo9DfXpwh&v=ywow9a-gtEI

 

Silmukoita oli taas 12s/puikko. Samoilla puikoilla mennään kuin edellisessä. Kantapään tein vahvistetun kantapään ohjeella ja sukan kärjen tein taas sädekavennuksella. Innostuin virkkaamaan päivänkakkaran ja sydämmen toiseen sukkaan. En ole ennen juurikaan vaivautunut virkkaamaan, koska en jaksa opetella ohjeita lukemaan. Olen aina ennemmin panostanut neuleohjeiden lukemiseen ja opetteluun.

 

Päivänkakkara malli:

https://www.youtube.com/watch?v=1sXpXt6eA9k

 

Sydän malli:

https://www.youtube.com/watch?v=5YjSF_jasOY&index=1&list=PLmsiMsE15s81Qjng86tAORJoTLH2Vwiqx

 

Luojan kiitos, nykyään on youtube ja internetti, josta voi kaivaa opetuksia :) Ennen menty pelkillä kirjoilla ja lehdillä.. ja mummon opetuksilla.

 

IMGP4940.jpgIMGP5050.jpg

 

 

Lankakorini näyttää aika siistiltä tällähetkellä, kun lankojakaan ei ole kovin montaa. Kätevästi käden ulottuvilla sohvan vieressä tämä säilyy. Keskeneräinen sukkatyö säilyy Fazerin peltisessä suklaarasiassa. En muista mistä tuon rasian olen saanut, mutta suklaata siinä ei ole ollut maito-allergian vuoksi. Se on mennyt parempiin suihin. 

 

IMGP5021.jpgIMGP5013.jpgIMGP5015.jpg

 

 

Eilen tein uuden puikkojen säilytyspussukan. Vanhempi alkaa olemaan aika kulunut ja puikkoja tullut lisää. Minulla löytyi ylinmääräistä kangasta uuden tekoon juuri sopivasti. Alunperin idean sain meikkaajien/kampaajien välinepussukasta, mikä heillä monesti roikkuu vyötäröllä. Siinä säilyy sakset, kammat ja siveltimet. Joten itselleni kehitin pussukan puikkojen ja tarvikkeiden helppoon säilytykseen. Pahoittelen huonoja kuvia, mutta kamerasta oli akku loppu.. Joten otin kännykkäkameralla kuvaa.

WP_20160509_17_27_29_Pro.jpgWP_20160509_17_28_44_Pro.jpgWP_20160509_17_29_36_Pro.jpg

 

 

Olen vasta ostanut pari novita sukka-lehteä ja pari uutta kirjaa. Puikkomaisterin sukkakirjassa sukat ovat aivan ihania, mutta mietin mistä langasta niitä voisi toteuttaa, kun villa ei käy. Ehkä soveltamalla löydän tähän ratkaisun :) Pitäisi käydä lankakaupassa hypistelemässä lankoja näihin sukkiin: Loistavat niityt. Ravelrysta https://www.ravelry.com/account/login saa sukkien ohjeen ostamalla, jos ei koko kirjaa halua.

IMGP4942.jpg

 

 

Suosittelen näitä:

IMGP4941.jpgIMGP4946.jpg