Niin.. Mitä tänään syötäisiin?
Täytyy myöntää, että olen hieman laiskistunut ruoan teon suhteen. Olen hieman lannistunut tästä viljojen pois jätöstä ja pää lyö tyhjää, että mitä taas voi kokata.
Eilen sain hieman inspistä ja tein kasvismuusia kahta erinlaista. Toisesta tein ruuan ja toisesta leipiä :)
Haastetta tuo nirso mieheni ja omat allergiani. Noh, lähdin ihan jotain simppeliä ja pikaista tekemään. kasvismuusia-jauhelihalla ja salaatilla. Pistin mieheni kuorimaan juurekset: Luomu Porkkana, parsakaali, kukkakaali,lanttu,peruna (rosamunda), bataatti. Alpro mantelimaitoa käytin nesteenä. Mantelimaitoa käytetään jonkin verran vielä. En ole ihan varma, mutta tästäkin saattaa tulla kutina oireita. Pitää seurata käyttöä tai ei ainakaan kovin usein tätä käyttää. Toisaaltaan en tiedä, onko mantelimaito nyt niin terveellistä.. Joten ei haittaa vaikka sen pois jättäisinkin. Siinähän on vain 2%mantelia. Vettä, sokeria ja suolaa siinä taitaa olla eniten. Mutta tuo ihan kivan maun ruokaan sillointällöin. Salaattina Järvikylän ruustinnan salaatti.
Mausteet, melkeinpä joka ruokaan meillä on vakiintuneet maut: Ruohosipuli, kolmen pippurinsekoitus (valko, viher ja musta), merisuola. Mieheni käyttää lisäksi: aromisuolaa. Ketsuppina meillä on Felix-säilöntäaineetonta.
Höyrytyskattiloita ei ole, kuin yksi. Joten keitimme ruokaan vihannekset ja leipiin höyrytettiin. Höyrytys on minusta paaaaaljon parempi, sillä makuero on ihan huomattavan suuri verrattuna keittämiseen. Eka kerran kun höyrytin vihannekset, niin olin ihan yllättynyt kuinka hyvälle kasvikset oikeasti maistuu. Joten SUOSITTELEN hankkimaan kerroskattilan, jos sellaista ei vielä omaa.
Leipiin tuleva muusi: Samat aineet, kuin edelliseen muusiin: Luomu Porkkana, parsakaali, kukkakaali,lanttu,peruna (rosamunda), bataatti. Mausteina: Ruohosipuli, kolmen pippurinsekoitus (valko, viher ja musta), merisuola. Nesteenä vesi ja öljy, en halunnut näihin mantelimaitoa. Muusi kannattaa tehdä edellisenä päivänä, että se maustuu paremmaksi yön yli. Muusi on myös ihan sulaa laavaa kauan aikaa :D Maidolla, leivistä tulee pehmeämpi. Vedellä rapeampia. Makuasia mitä laittaa!
Itsetaikina näin:
3dl muusia
1kananmuna
3dl perunajauhoja
mausteet
Kulhoon 3dl muusia, 1kananmuna->sekoita. Sekoita joukkoon 3dl jauhoja, 1dl kerrallaan muusin sekaan. Pellille paljon jauhoja ja käsiin. Tämä on tosi tarttuvaa!! Nätisti taikinaa käännellään käsissä palloksi ja pellille. Kevyesti painaen littanaksi ja haarukalla pistele koloja. Uunissa 250-astetta ja n.15min.
Huomatkaa uusi nuolija! Edellinen meni poikki, kun se oli jostain syystä X lattialla ja mieheni sattumalta astui sen päälle :D Nyt on uusi ja tylsä nuolija..
Tällä kertaa taikinan tein vatkaimella ja taikinakoukuilla. Käsinkin saa taikinan, mut näin tällä kertaa
Taikina on tahmeaa ja tarttuvaa, jotan jauhoja saa käyttää runsaasti pellillä ja käsiin!
Valmiit leipäset :P Tosi hyviä ja onnistuneita! Parempia, kuin ei mitään!
Tuoreella leivällä Järvikylän salaattia, Snellmannin keittokinkku ja suolakurkku.
Laitan vielä sisällöt, joistain tuotteista:
Alpro mantelimaito: https://www.alpro.com/fi/tuotteet/juomat/manteli/original-tuore
Vesi, manteli (2.3%), sokeri, trikalsiumfosfaatti, merisuola, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, gellaanikumi), emulgointiaine (auringonkukkalesitiinit), vitamiinit (riboflaviini (B2), B12, E, D2), luontainen aromi
Felix: http://www.felix.fi/tuotteet# Vähäisen tomaattimäärän vuoksi vaihdamme Meiraan, kunnes tämä loppuu. Meirasta laitan myöhemmin sisällön.
Tomaattisose 60 %, etikka, sokeri, vesi, suola, luontaiset aromit (mm. kaneli, cayennepippuri, neilikka).
Snellman: https://www.snellman.fi/fi
Kinkku (alkuperämaa Suomi), vesi, suola, stabilointiaineet (E450, E451), hapettumisenestoaine (E301), säilöntäaine (E250).
Lisätietoa E-koodeista löytyy Eviran sivuilta:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.