Minulta on neulominen jääny pois viimeaikoina, kun on tullut mutkia matkaan. Asuimme omakotitalossa ja minulle kävi niin, että aloin olla koko ajan kovassa flunssassa/kuumeessa. En tiennyt mistä se johtui. Eräs päivä vaan en enää jaksanut ja tokaisin miehelle, että halua pois kodistamme. Talomme ympärillä oli aika paljon kasvillisuutta: koivua, tuomea, heinää, pensaita, kukkia jne.. Allergia testeissä ei näyttänyt mitään kasvillisuudelle eli ei siitä olis johtunut. Itse mietin huonoa ilmanvaihtoa tai hometta jopa. Jokin kuitenkin sen kuumeilun aiheutti. Muutettiin kerrostaloon ja flunssakierre loppui siihen. Nykyisessä asunnossamme on hyvä ilmanvaihto ja aika vasta pinnat remontoitu. Nyt ollaan melkein vuosi asuttu kerrostalossa. Olemme miettineet, että myymme pois talon missä asuimme ja katsotaan tilalle kerrostalo tai rivitalo-osaketta. 

Minulla oli myös kovat selkä ja niskakivut, joten neulominen oli mahdotonta. Kipua en enää kestänyt vaan oli pakko tilata aika urheiluhierojalle. Vika oli lonkassa. Hieroja hieroi 30minuuttia lonkkaa ja viimisillä minuuteilla alkoi selästä kuulua naksuminen, kun nikama kerrallaan aukesi jumitukset. Lopuksi hän hieroi selkää ja niskoja muutaman minuutin. Oloni oli hieman typerä. Miksi ihmeessä en ollut aikasemmin tajunnut mennä hierottavaksi vaan sitkeästi nitkutellut kipeänä. Tämäkin helpottava olo oli 40minuutista kiinni. Jotenkin sitä vain odotti, että kipu menee maagisesti ohi. Ei menny, ei ilman ammattiapua!

18ix7zaw5qhyijpg.jpg

Vielä ei ole neulomiskärpänen iskenyt, mutta aletaanko herättelemään inspiraatiota? :)  Sukat alkaa olemaan jo, niin kuluneita. Uusia tarvisi ens syksyyn ja talveen. Jotain kokemusta on karttunut näistä mitä minulla on ollut.

Voisin arvioida lankoja 1-10 asteikolla.

IMGP7328.jpg

Novita Pirta. Nämä on lahjaksi saadut sukat. Mukavan tuntuiset jalassa puuvillasukan lisänä. Tämä on ollut ehkä lämmittävin lanka mitä on kokemusta villattomista. Ei mikään kestävä sukkana. Olen myös itsetehny tästä (tai Redheart langasta, melkein samantuntuista) kaulahuivin ja se on tosi mukavan tuntuinen iholla. Arvosana 7.

IMGP7319.jpg

IMGP7330.jpg

Novita Niitty ja räjähtävä helmineulos--> https://allergisen-elamaa.vuodatus.net/lue/2016/05/neuloosi

Tämä on hyvä lanka neuloa, mutta kestoltaan ei mikään paras. Kovin lämpimätkään nämä ei ole, mutta mukavat puuvillasukan kanssa. Tässä niityssä on monta kivaa väriä, se on hyvä. Kannattaa ostaa useampi kerä ja tehdä useammat sukat, niin eivät kulu niin nopeaa! Tosi edullista lankaa. Löpsähtävät pesussa, mutta pysyvät jalassa. Kotisukkana menee tai unisukkana. Mulla oli nämä käytössä 2talvea, mutta ennemminkin 1talven sukat olisi ollut. Ei nämä kauhean nätit enää kyllä ole :D Ihmettelen kyllä, että miten nämä mulla vieläkin on. Sukat on kulahtaneet, värjäytyneet ja nukkaantuneet.  Vauvan asusteisiin ja haalariin tämä lanka on ihan paras, 0-9kk ainakin. Tein tumput, sukat, lakin ja haalarin tästä yhdelle vauvalle. Olivat hyvät, lämpöset, ei kuumat. Tähän vaikuttaa varmasti ulkovaatteiden kunto. En suosittele lämmikeeksi, jos ollut useammalla lapsella ulkotoppavaatteet. Annan langalle arvosanan 7. 

 

IMGP7326.jpg

Tässä hyvä perussukka-malli, johon olen tykästynyt!

IMGP7332.jpg

IMGP7337.jpg

Nämä teetin itselleni silloin kun en pystynyt neulomaan (ennenkuin kävin hierojalla). Tässä sukan kuviointi ja lanka ei minusta sovi yhteen. Lanka ja kuvio ei pääse kumpikaan oikeuksiinsa, harmi :( Lisäksi merkkilanka jätetty reunaan, minusta se ei kuulu siihen. Silti olen käyttänyt nämä uskollisesti loppuun saakka. Nämä on 1ja puoli talvea ollut käytössä.

IMGP7349.jpg

Nämäkin on tilaus sukat. Näissäkin merkkilanka jätetty reunaan, ei kiva :/ mutta ei niin häiritse näissä, kuin edellisissä. Tämä malli on tosi kaunis, se on Drops design malli--> 100-20

 https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3258&cid=11

Mulla on tästä ollut joskus villasukat. Tosi nätti malli tähän sukkalankaan. 

Regia pairfect cotton:

93e23de2c12f4921a245d882a7a1968f.jpg

Aivan loistava lanka! Tykkään neuloa tätä. Mukavan tuntuinen neuloa ja menee sutjakkaasti puikoilla. Ohut, napakka ja joustava. Ei niinkään lämmittävä, mutta mukavat jalassa pelkästään tai puuvillasukan kanssa. Kestävyys on aika hyvä minusta näissä. Tykkään pitää näitä, kun lähden jonnekkin. Ei hiosta kengässä, eikä tursuile tyhjään vaan on jalan myötäisesti. Arvosanaksi annan 8,5. 

En tiedä saako tätä väriä enään mistään, mutta ei hätää tässä on muita vaihtoehtoja valmistajalta ja samalla laadulla ilmeisesti. Nimittäin:

Regia cotton tuttifrutti: 

nimet%C3%B6n.jpg

Ihana herkulliset värit! hinta-laatu suhde minusta hyvä, mutta olisin tyytyväisempi ja hankkisin näitä enemmän, jos hinta olisi 6e/kerä. Eli ainoa miinus hinnasta! 

Regia cotton denim:

ea4bd45cfac370ca87d45652f5512d4f4da608a3

Regia cotton color:

regia-cotton-color-3334-atacama.jpg

Regia cotton uni:

624_Regia-Cotton-uni-Sockenwolle_325660_

IMGP7339.jpg

Nämä tilasin aika vasta Sentikka- lankakaupasta. Taupe 3323 ja Marsala 3328. Todella nopea toimitus! Tilasin netin kautta ja seuraavana päivänä sain ne hakea postista. Yleensä saa odotella 2-3päivää tilauksia, mutta tämä oli ihan salamannopeaa toimintaa :)

Regian puuvillalankoja löytyy ainakin näistä paikoista:

Putiikki Silmu&solmu  https://www.silmusolmu.fi/

Lankaidea  https://www.lankaidea.fi/

Anjalin lanka- ja käsityökauppa: https://anjalin.valmiskauppa.fi/

Vyyhti: https://www.vyyhti.fi

Sentikka: https://www.sentikka.fi

Ainahan värimallit muuttuvat muodin mukaan. Olin yllättynyt, että värejä oli tullut lisää siitä viimeksi olen tutkaillut näitä. Olen odottanu regialta lisää vaihtoehtoja cottoniin :)  

regialogopic.jpg

 

 

Viimeistelyä kaipaa Neiti kesäheinä- sukat. Malli löytyy kirjasta: Unelmien silmukat

Sukkien väriksi valitsin retromaisen tunnelman. Sukkia tehdessä väri alkoi hieman ällöttämään. Sievempi olisi valkoisesta, mutta mä tykkään näistä. Lopputulos näyttää aika persoonalliselta. Tällaiset olisi ihana saada lahjaksi <3 *wink wink* 

Lankana näissä sukissa on puuvillasekoitelanka: Elise. Pehmeä, mutta löysä. Ei minusta palauda kovin hyvin. En tiedä onko ihan sukkalankaa tämä, ei varmaa kestä kovin hyvin pesua. Jotenkin tuntuu, että sukka varmaan löystyy käytössä ja joudun laittamaan kiristyslangan yläreunaan vielä. Mut kyllä mä loppuunkulutan nää sukat ja jos lanka ei kestä, niin teen eristä langasta tämän mallin vielä. Tämä lanka olisi varmasti ihana vaikka palmikkoneuleeseen. Olisi kyllä aika pumpulin pehmoinen syleily päällä sitten. Löysin tämän langan Adlibriksesta: https://www.adlibris.com/fi

neiti.jpgneiti%20k.jpg

 

Myös lidlissä kerran huomasin olevan puuvilla-bambu sukkalankaa. Mua harmittaa, kun en ostanut yhtä pakettia enempää! Toivon, että joskus tulisi taas erä tätä lankaa tai vastaavaa. Joten silmät tarkkana, jos Lidlistä tätä saisi. Täytyy lukea tarjouslehdet! Lanka on pehmeää, kevyttä, ilmavaa ja mukavaa neuloa. Sanoisinko, että jos Regian cotton ja Novita niitty sekoitettaisiin, niin se olisi varmaan tämä. Odotan innolla, että saan parin valmiiksi ja käyttöön. 50g kerä on riittoisa ja paketista saa ainakin kahdet sukat. Toisen parin ajattelin tehdä jollain kuviolla. 

cfgg.jpg

IMGP7334.jpgIMGP7301.jpg

Mallia ajattelin Unelmien silmukat kirjasta: Kristalli tai Jäähelmi.

 

Villattomat sukat ei lämmitä niin hyvin, mutta mukavia jalassa. Ulkoilussa olen panostanut kenkiin ennemmin. Niissä materiaali tulee olla hyvät, ettei kylmyys painu jalkoihin. Ens talveksi ostan uudet. Kengät uusin 2-3vuoden välein. Jalan rakenteenkin vuoksi pakko uusia kenkiä tietyn aikavälein. Nimittäin känsät ja kovettumat voivat tulla myös huonoista kengistä. Inhottavaa olla kipeillä jaloilla ja kun niiden päällä pitäisi kävellä monta vuotta. Suosittelen myös käyntiä jalkahoidossa, jos ei itse hoida jalkoja tarpeeksi hyvin. Itse käyn 1-2kertaa vuodessa kosmetologilla jalkahoidossa, keväällä ja syksyllä. Tykkään pitää jaloista huolta. Rasvaan ja raspaan usein, että pysyvät hyvässä kuosissa. On myös jalkahoitajia, jotka on siihen ammattiin enemmän perehtyneet. Jalat kuntoon, hops! 

spa-pedicure-e1436766475643.jpg